Zásady ochrany osobních údajů

1. Základní ustanovení

1.1. Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je obchodní společnosti BOREKO s.r.o., se sídlem Kuřimské Jestřabí 52, 594 55 Kuřimské Jestřabí, identifikační číslo: 29261899, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 68972 (dále jen: "správce“ nebo "my").

1.2. Kontaktní údaje správce jsou

  • adresa: BOREKO s.r.o., Křoví 223, 594 54 Křoví
  • email: info@veterinarydiets.cz
  • telefon: +420739029507

1.3. Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

1.4. Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

 

2. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

2.1. Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.

2.2. Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy, především:

a) identifikační údaje,
kterými se rozumí zejména jméno a příjmení, jméno vašeho zvířete případně i druh zvířete, a jeho hmotnost, počet zvířat, uživatelské jméno a heslo, IČO a DIČ, pokud jste podnikatel;

b) kontaktní údaje,
jimiž se rozumí osobní údaje, které nám umožňují kontakt s vámi, zejména e-mailová adresa, telefonní číslo, adresa pro doručení, fakturační adresa a váš kontakt na sociálních sítích;

c) vaše nastavení,
kterými se rozumí údaje ve vašem účtu, zejména uložené adresy a profily, nastavení newsletterů, členství ve věrnostních programech, nákupní seznamy, sledované produkty (tzv. hlídací psi), vaše hodnocení produktů a služeb, vyplněné dotazníky, připomenutí objednávky;

d) údaje o vašich objednávkách,
kterými jsou zejména údaje o zboží a službách, které jste si objednali, způsobu doručení a platby včetně čísla platebního účtu a údaje o reklamacích;

e) údaje o vašem chování na webu,
včetně případů, kdy jej prohlížíte přes naši mobilní verzi, zejména zboží a služby, které si zobrazujete, odkazy, na které klikáte, způsob pohybu po našem webu a posouvání obrazovky a také údaje o zařízení, ze kterého si náš web prohlížíte, jako je IP adresa a zní odvozená poloha, identifikace zařízení, jeho technické parametry jako operační systém a jeho verze, rozlišení obrazovky, použitý prohlížeč a jeho verze a také údaje získané ze souborů cookie a obdobných technologií pro identifikaci zařízení;

f) údaje o vašem chování při čtení zpráv, které vám zasíláme,
zejména časy otevření zpráv a také údaje o zařízení, na kterém zprávy čtete, jako je IP adresa a zní odvozená poloha, identifikace zařízení, jeho technické parametry jako operační systém a jeho verze, rozlišení obrazovky, použitý prohlížeč a jeho verze;

g) odvozené údaje,
kterými se rozumí osobní údaje odvozené zvašeho nastavení, údajů o zboží a službách, které si u nás nakoupíte, údajů o vašem chování na webu a údajů o vašem chování při čtení e-mailů, které vám zasíláme; zejména se jedná o údaje o druhu vašeho zvířete, nákupním chování a vztahu k různému zboží a službám;

2.3. Správce provádí profilování. Profilování je systémové vyhodnocování nákupů provedených zákazníkem tak, aby správce mohl nabídnout zákazníkovi produkty pro konkrétní druh zvířete, pro které již v minulosti nakupoval či nabídnout obdobné produkty, které již zákazník nakupoval.

 

3. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

3.1. Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:

  • plnění smlouvy mezi vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
  • oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,
  • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby, zejména nastavení služby Hlídací pes, registrace do slevového systému správce, připomenutí objednávky.

3.2. Účelem zpracování osobních údajů je

  • vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,
  • zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.
  • umožnění členství zákazníka ve slevovým systému v případě registrace do slevového systému, zejména možnost jednoduššího využívání některých funkcí eshopu, možnost hodnotit a komentovat produkty nabízené správcem a možnost nakupovat se slevou dle podmínek slevového systému,
  • zaslání Připomínky objednávky,
  • zaslání upozornění na naskladnění položky, v případě nastavení Hlídacího psa,

3.3. Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR. S takovým zpracováním jste poskytl/a svůj výslovný souhlas.

 

4. Doba uchovávání údajů

4.1. Správce uchovává osobní údaje

  • po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů, k vypořádání případných práv kupujícího z vadného plnění, ke splnění daňové povinnosti apod.
  • po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, účasti ve slevovém systému správce nebo při nastavení Hlídacího psa (emailová zpráva o naskladnění zboží) nebo připomenutí objednávky, nejdéle však do deseti let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu.

4.2. Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

 

5. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)

5.1. Příjemci osobních údajů jsou osoby

  • podílející se na dodání zboží / služeb / realizaci plateb na základě smlouvy,
  • zajišťující služby provozování e-shopu a další služby v souvislosti s provozováním e-shopu,
  • zajišťující marketingové, mailingové a konzultační nebo analytické služby.

5.2. Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.

 

6. Vaše práva

6.1. Za podmínek stanovených v GDPR máte

  • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
  • právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR,
  • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR,
  • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
  • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR,
  • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. 3 těchto podmínek,
  • dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

 

7. Podmínky zabezpečení osobních údajů

7.1. Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.

7.2. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě.

7.3. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

 

8. Používání souborů cookies

8.1. Správce má možnost shromažďovat informace o souborech cookies na koncovém zařízení uživatele a dalších podobných technologiích, jako jsou místní úložiště dat prohlížeče nebo nápověda.

8.2. Cookie je malý textový soubor, který prohlížeč ukládá na koncové zařízení uživatele. Soubory Cookies často obsahují anonymní, jedinečný identifikátor, který správci dovoluje určovat a počítat prohlížeče, které navštěvují webové stránky správce. Cookies správci také umožňují sbírat informace o tom, jak a kdy jsou používány služby: například ze které stránky se uživatel na služby správce dostal, kdy a co uživatel webu na webových stránkách správce prohlíží, který prohlížeč používá, jaké je rozlišení obrazovky, jaký je operační systém, jaká je adresa IP terminálu uživatele a sériové číslo. Cookies také uživateli poskytují možnost nevkládat pokaždé uživatelské jméno, heslo a osobní přizpůsobení.

8.3. Cookies se samy v síti nepohybují, pouze jsou terminálu uživatele přiřazeny webovou stránkou, kterou si uživatel načte. Soubory cookie může později číst a používat pouze server, který tyto soubory zaslal. Cookies a podobné technologie nepoškozují terminál uživatele nebo jeho soubory, ani nemohou být použity ke spouštění programů nebo k šíření virů.

8.4. Uživatelé nemohou být jen pomocí cookies nebo dalších technologií identifikováni a webové stránky správce nemohou znát např. e-mailovou adresu uživatele, pokud ji sami správci nesdělíte. Se zřetelem na právní předpisy pro ochranu soukromí a zásad ochrany osobních dat u každé služby mohou být informace obdržené ze souborů cookie a jiných podobných technologií spojeny s případnými dalšími informacemi získanými od uživatele jiným způsobem.

8.5. Použití souborů cookies.

8.5.1. Cookies a podobné technologie se používají pro analýzu a další vývoj služeb správce, aby mohl svým uživatelům poskytovat lepší služby. Cookies a podobné technologie používá správce také pro zjišťování počtu návštěvníků a ve statistickém monitorování pro měření efektivity reklamy. Např. u marketingových e-mailů a letáků může správce zjistit, které zprávy byly otevřeny a na jejich základě sledovat např. posun z internetového obchodu. Ke zlepšení využitelnosti webových stránek správce, provádí správce krátkodobé studie, ve kterých může ukládat data pohybů myši uživatele a návštěvy specifických stránek.

 

9. Závěrečná ustanovení

9.1. Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře, který provozuje správce, potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

9.2. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách.

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.

 

// JavaScript Document